T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / ULUBORLU - Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Tarihçe

Ara

Okulumuz 2005 yılında Çakır Hasan İlköğretim okulu binası B Blok´da açıldı.2006 yılında Cumhuriyet Pansiyonlu İlköğretim Okulu´nun kapatılıp tüm demirbaşlarıyla okulumuza devrinden sonra Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi adı altında kır erkek yatılı olarak eğitim öğretime devam etti.Okulumuz 2007-2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren Erkek yatılı oldu. Şimdi ise kız erkek yatılı olarak devam etmektedir.

 

Okulumuz kapatılan Cumhuriyet Pansiyonlu İlköğretim Okulunun adını Okulumuza verilmesiyle Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi adı altında Eğitim Öğretime devam etmektedir.

 

Okulumuzda kız-erkek yatılı ve normal öğretim yapılmaktadır.Okulumuz ilk mezunlarını 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında vermiştir.

Şu an mevcut 1. binada toplam 15 derslik vardır. Mevcut 10 şubeye yeteridir. 2. Binası pansiyon binası olup 4 katlıdır. 1. kat kalorifer dairesi ve çamaşırhane hizmetleri için, 2. kat yemekhane ve etüt salonları 3. ve 4. kat yatakhane olarak hizmet vermektedir.3. binamız kapalı spor salonu olarak hizmet vermektedir.

 

Kütüphanemizde 3000´in üzerinde kitap mevcut olup imkanlar dahilinde güncel kitaplar kazandırılmaktadır.

Spor faaliyetleri okul bahçesinde ve kapalı spor salonunda yapılmaktadır. Tören, gösteri,seminer, ve benzeri faaliyetler için çok amaçlı salonumuz kullanılmaktadır.

Sinema salonumuzda öğrencilerimize yönelik filmler ve güncel dizilerin gösterimi yapılmaktadır.

Okul bahçesinin uygun yerleri ağaçlandırılmış durumdadır.