ISPARTA / ULUBORLU - Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Ara

Cumhuriyetin 100.yili ve Türkiye Yüzyılı kapsaminda Uluborlu Kaymakamlığınin himayesinde Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün organize ettiği Vatan ve Kahramanlık Buluşmalari programımıza ilçemizde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Veli Erdoğan ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ertem beyefendilerin öğrencilermizle anılarını ve tecrübelerini paylaştılar.Öğrencilerimiz program kapsamında şiir okudu ve Çanakkale Türküsü ile günümüzüanlamlandırdı. Gazilerimize engin tecrübelerini bizimle paylaştıkları için teşekkür ederiz. Gazilerimizi öğrencilerimiz ile buluşturan Sosyal Hizmetler müdürü Ünzile Gül ve Sosyal Hizmetler personeli Özlem Karcı' ya teşekkür ederiz. Gazilerimize günün anısına hediye takdim edildi.

Kas

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Ataturk basta olmak uzere tum ogretmenlerimizin ogretmenler günü kutlu olsun.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü anma ilçe programını okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri olarak hazırlandık. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını okul müdür yardımcımız Emre FIRTINA yaptı, okulumuz öğrencilerinden Sevde ALDEMİR şiir okudu, öğrencilerimizden oluşan TDE öğretmeni Emrah DOĞANAY ve Tarih öğretmenimiz Selma DOĞANAY'ın rehberliğinde içinde zeybek gösterisi oratoryomuz ifa edildi. Atatürk'ün sevdği türküler ile proıgram sonlandırıldı. Emeği geçen tüm öğreci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir.

Ataturk'un 85. ölüm yıl donumunde saygiyla aniyoruz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı kutlamaları kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla devam etti, okulumuz öğrencilerinden Onurhan YALTIRAK ve Süeda Nur GÜRAĞAÇ Cumhuriyetim Çok Yaşa adlı şiiri okudular. İlçe okullarının çeşitli gösterileri ile Cumhuriyet törenimiz sona ermiştir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.

Çok Yaşa Cumhuriyet

Ekm

ÇEDES projesi kapsaminda Degerler kulübü danisman ogretmenlerinden Busra Yildirım'ın rehberliginde Mehmet Kucukmutlu ogretmenimizin de destekleriyle organize edilen Adalet degeri ile ilgili Adalet mi Esitlik mi? konulu munazara duzenlenmistir. Munazara akabinde ogrencilerimize Ne kadar Adiliz? konulu anket duzenlenerek kendilerince bir öz elestri yapmalari saglanarak Adalet degerinin pekistirilmesi saglandi. Emegi gecen ogrenci ve ogretmen arkadaslarimiza tesekkur ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında Uluborlu İLçe Milli Eğitğim müdürlüğünün organize ettiği "Cumhuriyeti Yüzü Gençliktir" projesiyle öğrencilerimizle Issparta Kitap Fuarına katıldık. Akabinde Süleyman Demirel Üniversite ziyareti ve kardeş okulumuz Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesini ziyaret ettik. Katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hilmi Sönmez'e, Şube Müdürümüz  Okay Arıkan'a ve Okul Müdürümüz Mehhmet DALDAL'a teşşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

ENGEP PROJESİ

kapsamında Adım Adım Tarihin izinde. Cedes Projesi

Değerler KÜlubunün organize ettiği Uluborlu'nun Tarihi

yerlerini ilçemiz öğrencilerine Doç.Dr.Abdullah Bakır'ın

rehberliğinde tanıttık.Hocamiza katkılarından dolayı

teşekkür ederiz

13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsaminda okulumuzun öğrencilerinin katıldığı Cumhuriyet koşusu duzenlendi.

1500 metrede kızlar grubu;

1. Fatime TULEMEN

2. Ecrin OZMEN

3. Pinar AKAR ve Sila UYUMAZ oldu.

1500 metrede erkekler grubunda Huseyin Gocerli isimli ogrencimiz 2. olmuştur.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yil Etkinlikleri Ekim ayının girmesi ile birlikte baslamistir. Okulumuz 9. Sınıfları arasinda kompozisyon yarışması yapilmakta.

Ekm

Yesilay Danışmanlık Merkezi ilçemiz genelinde Bağımlılık konulu seminer gerçekleştirdi. Seminere okul idarecilerimiz, ogretmenlerimiz ve diger personel katilim sagladi.

Kas

Isparta il geneli Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında 29.11.2022 tarihinde Işıkkent Spor Salonunda yapılan Halter Gençler B kategorisinde Uluborlu Cumhuriyet Anadolu lisesi öğrencilerinden Elanur Ćelik 64 kg.da Isparta il birincisi, 81kg.daGül Aleyna Bilecen Isparta il birincisi,55kg.da Yiğit Demirdal Isparta il birincisi olmuşlardır.ögrencilerimiz Ocak ayında Aydın'da yapılacak olan Türkiye Halter Şampiyonasinda Ispartayi temsilen şampiyonaya katılacaklardır. Okulumuz öğrencilerinden Melike Ünsal 81kg da Isparta il ikincisi olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Uluborlu Cumhuriyet Anadolu lisesi Beden eğitimi öğretmeni Hüseyin Kaya ve okul idaresine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Okulumuz personelleri tarafından öğretmenlerimiz için hazırlanan kutlamalar, idarecilerimizin hediyeleri ile taçlandı. Öğretmenlerimize hediyelerini okul müdürümüz Mehmet DALDAL tarafından takdim edildi. Müdürümüze ise hediyesini Müdür Yardımcımız Merve AKTAŞ GÜRAĞAÇ tarafından takdim edildi. Bu güzel düşünceleri ve hediyeleri için emeği geçenlere teeşekkür ederiz. Öğretmenlerimizin 24 Kasım ogretmenler günü kutlu olsun.

10 Kasım 1938

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'un 84. ölüm yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda anma programı düzenlendi.

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygi, minnet ve özlemle anıyoruz.

Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.

Kas

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında ülkemizde Kızılay Haftası kutlanmaktadır.

Bizler de öğrencilerimizde farkındalık oluşması için Kızılay'ın hazırlamış olduğu "Görevimiz İyilik" adlı kısa filmi sınıflarımızda öğrencilerimizle beraber izledik.